Vrijwilligers ruimen zo’n 6 ton afval op van Vlaamse stranden

recycling-waste-garbage-2989164-hVijftienhonderd vrijwilligers hebben zich vandaag ingezet om de Vlaamse stranden vrij te maken van afval. In totaal hebben zij ruim zes ton aan afval verzameld, dat verspreid lag over zo’n 55 kilometer strand. Het project was een initiatief van vijftien beachclubs in samenwerking met Eneco onder de naam Eneco Clean Beach Club. Met de wereldwijde actie willen de initiatiefnemers het grote plasticprobleem in zee aan de kaak stellen. Volgens hen is het echter niet mogelijk om de zee op te ruimen, maar omdat 80% van het afval op stranden uit de zee komt, geeft deze actie wel aan hoe groot dit afvalprobleem is.

De vrijwilligers vonden heel wat verschillende soorten afval. Er werd veel plastic gevonden, zoals zakjes of flesjes. Ook vonden de vrijwilligers veel vissersafval zoals kapotte netten en touwen, en daarnaast werd er veel piepschuim en blikjes.

De organisatie is tevreden over het verloop van de actie. ‘Het valt dit jaar op dat we meer mensen dan de surfers alleen bereiken, een teken dat velen het afvalprobleem mee onder de aandacht willen brengen’, laat organisator Sven Fransen weten aan HLN.be.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Aruba maakt rif en stranden schoon
Lees ook:Oz-Bus
Lees ook:Heilig water komt vliegtuig niet in
Lees ook:Bergbeklimmers Mount Everest moeten afval mee terug nemen
Lees ook:Wind blaast zand van Italiaanse stranden

Geen reacties // Reageer