Reisbloggers reizen het liefst naar de VS

WaarBenJij.Nu kijkt terug op een reislustig jaar waarin 42.351 reizigers een blog bijhielden. De meeste reizigers gingen naar de V.S., bleven hier gemiddeld 57 dagen en hadden als reisdoel ‘een verre reis maken’. Waarbenjij.nu is populair onder jongeren die voor langere tijd ver op reis gaan, bijvoorbeeld voor stage. Om het thuisfront op de hoogte te houden van de avonturen houden ze een blog bij.

De ultieme reis

Naast de Verenigde Staten (3.133 reizen, 7,3%), staat Australië op de tweede plaats als meest gekozen reisbestemming (2.833 reizen, 6,6%). De reizigers die naar Australië gingen, bleven gemiddeld 90 dagen en het merendeel had als reisdoel ‘een verre reis maken’ (46%). Op de derde plaats staat Spanje als populaire reisbestemming (2.261 reizen, 5,3%). In Spanje bleven reizigers gemiddeld 85 dagen en had het merendeel als reisdoel ‘stage of afstuderen’ (44%).

De meeste reizigers lopen stage of studeren af in Spanje

Het meest gekozen reisdoel is ‘een verre reis maken’. 1302 reizigers gingen hiervoor

naar Australië, 1190 reizigers naar de V.S. en 991 reizigers gingen hiervoor naar Thailand. Een ander populair reisdoel is stage lopen of afstuderen in het buitenland (22%, 9.285 reizigers). 1007 reizigers gingen naar Spanje om stage te lopen of om te afstuderen, 715 reizigers kozen Zuid-Afrika en 617 reizigers kozen de V.S. als land. Op de derde plaats staat het doel ‘een korte vakantie’ met 8% van de reizigers (3.412 reizigers). 300 reizigers maakten een korte vakantie in de V.S., 272 reizigers gingen naar Frankrijk en 251 reizigers maakten een korte trip in Spanje.

Sydney is de meest interessante stad om over te bloggen

De meeste reizigers schreven het afgelopen jaar een reisverslag over hun bezoek aan Sydney (25%, 7440 reisverslagen). Daarnaast zijn Paramaribo en Bangkok steden waarover

reizigers graag bloggen. Dit jaar werden er 5922 reisverslagen geschreven over Paramaribo (19%) en werden er 4389 reisverslagen geschreven over Bangkok (14%).

Lees ook:Nieuwe reisverzekering voor heel korte reizen
Lees ook:Blokken in het buitenland
Lees ook:Nederlandse hotels het duurst
Lees ook:Mambo rondreizen jongeren in Slovenie, Kroatie, Italie en Thailand, single reizen of samen met vrienden op vakantie
Lees ook:Nederlander gaat ver op reis; de hotspots van 2007

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reisbloggers reizen het liefst naar de VS

  1. christine

    We reizen 02 februari naar Cambodja via de luchthaven en ook zullen we aankomen in Vietnam via Bavet Checkpoint met auto’s. Zoals we zijn alleen in Cambodja voor ongeveer 3 dagen zal het mogelijk zijn om daar toe te passen door middel van VOD http://www.evisaasia.com? “Iemand met ons opnemen over deze kwestie waar we mee worstelen. Ondertussen kan iemand bevestigen met ons waar VOD zijn mogelijk voor grensoverschrijdende naar Vietnam?

      /  

Comments are closed.