The world on stage

Tussen alle festivals die in deze periode van het jaar te bezoeken zijn, is er één die alle reiszintuigen doet prikkelen: Festival Mundial.

Op dit festival, dat jaarlijks wordt gehouden in het Leijpark in Tilburg, kun je kennismaken met muziek & kunst van over de hele wereld.

Afrikaanse ritmes worden afgewisseld met beats uit de Balkan en via de Turkse waterpijplounge kun je een Indiase hennatatoeage laten tekenen op je huid.

Wie een bezoek brengt aan Festival Mundial zal zich verbazen over de relaxte sfeer, goede organisatie en het veelzijdige programma. Ondanks de aandacht voor  ’een betere wereld’, trekt het festival allesbehalve een geitenwollensokkenpubliek. Het publiek is van alle leeftijden en beter te omschreven als hip dan als hippie. 

Met een aantal internationale topacts in de programmering,  een divers aanbod aan culturele activiteiten en de korte wachtrijen bij de entree, wc’s, bars en eettentjes, heeft festival Mundial de voordelen van zowel de  grote  als kleine muziekfestivals in huis.

De 24ste editie van festival Mundial heeft afgelopen weekend plaatsgevonden. De NTR was erbij en heeft er een mooi verslag van gemaakt dat je kunt bekijken via deze link: http://www.beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1105203.

Wil je ook kennismaken met het festival dan moet je nog even geduld hebben. De volgende (jubileum!) editie vindt namelijk plaats op 16 & 17 juni 2012.  http://www.festivalmundial.nl/

Mocht je iedere dag de wereldmuziek van Mundial in huis willen halen dan kun je luisteren naar Radio 6! Naast soul & jazz wordt op deze zender namelijk een heleboel wereldmuziek gedraaid! http://radio6.nl/

Lees ook:Lissabon in het teken van de jazz
Lees ook:Festivals wereldwijd: Roskilde
Lees ook:Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona
Lees ook:Festivals wereldwijd: Festival of Lights Berlijn
Lees ook:Zeezout en Zeilen

Geen reacties // Reageer