Singles reizen steeds vaker in het najaar

Alleenstaanden (zonder kinderen) hebben vaak de vrijheid niet gebonden te zijn aan schoolvakanties en kiezen daarom steeds vaker ervoor om hun hoofdvakantie in het najaar te houden. De reizen zijn dan een stuk goedkoper en de temperaturen zijn op veel plaatsen nog aangenaam. Het is een trend die al jaren te zien is, maar dit jaar meer dan ooit zichtbaar wordt. Populair bij Belgische singles zijn Griekenland en het maken van citytrips.

Ontbreken van kinderen

De redenen waarom singles voornamelijk in het najaar op vakantie gaan zijn simpel. Reizen zijn goedkoper als in het hoofdseizoen en bijna overal is het nog steeds mooi weer. Ook kan het een psychologische reden hebben waarom singles niet in de zomervakantie op reis willen. Door het zien van veel gezinnen op vakantie worden zij geconfronteerd met hun single bestaan en ook het ontbreken van kinderen in je leven kan confronterend zijn. In het najaar kom je veel minder gezinnen tegen en bovendien kom je sneller in contact met andere alleenstaanden.

Ik kan me best voorstellen dat je als single geen zin hebt om hele dagen tussen gezinnen te zitten op vakantie. Zou jij als single ook het liefst op vakantie gaan wanneer de meeste singles op reis zijn of maakt het je weinig uit? Misschien vind je het wel prettig om veel kinderen te zien terwijl je op reis bent? Hoe denk jij erover? Reageer!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Relatieplanet komt met reizen voor singles
Lees ook:Singles gaan voor buitenlandse vakantieliefde
Lees ook:Ik ga op reis en neem mee… een reisverzekering
Lees ook:Let’s get Together, nieuw reisconcept voor alleengaanden bij Mambo Reizen
Lees ook:Eenoudergezinnen massaal op vakantie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Singles reizen steeds vaker in het najaar

  1. johan

    Natuurlijk vermijdt ik het hoogseizoen, de drukte en lange rijen. Voor mij meestal een tripje in het voorjaar en het najaar. Volgende week een cultuurtrip naar Spanje: Salamanca, Avila en Segovia. Dat is nu al heet genoeg, laat staan in juli of augustus

      /  
  2. Miranda

    Inderdaad ga ik ook altijd in het najaar op vakantie, totaal geen behoefte om tussen de gezinnen te zitten. En als single betaal je in het voor- en naseizoen al de hoofdprijs voor een eigen kamer, dus laat staan wat je in het hoofdseizoen betaalt! Bovendien moeten er natuurlijk ook mensen zijn die in de zomerperiode doorwerken, waardoor mensen met kinderen op vakantie kunnen. Ik offer me graag op! ;-)

      /  

Comments are closed.