Singles gaan voor buitenlandse vakantieliefde

Op vakantie zijn we minder kritisch als het om de liefde gaat, zo blijkt uit een onderzoek van datingsite Lexa.nl. Een vakantieliefde is er vooral om plezier mee te maken, dan gelden er andere criteria.
Lexa heeft in juni een groot vakantieonderzoek gehouden onder singles in Nederland. Een derde van de ruim 850 ondervraagden geeft toe het eisenpakket op vakantie naar beneden bij te stellen.

Daten buiten de eigen landgrenzen blijkt erg populair te zijn. Meer dan de helft van de Nederlandse singles heeft wel eens een vakantieliefde gehad. Vooral alleenstaande mannen (60 procent) vinden een buitenlands avontuurtje een vereiste op vakantie en gaan er gericht voor op zoek.

Hoop op vastigheid
Hoop op een vaste relatie is er ook. Opmerkelijk is dat meer mannen dan vrouwen serieus verder wil gaan met de vakantieliefde. Meer dan de helft van de mannen tegenover 40 procent van de vrouwen.

Mogelijk heeft dit verschil te maken met het avontuurlijk ingesteld zijn. Mannen blijken het avontuur meer op te zoeken dan vrouwen. Meer dan 60 procent van de Nederlandse single mannen wil graag daten met iemand uit een ander land tegenover slechts 32 procent van de single vrouwen.

Drie van de vier singles vinden de vakantie erg geschikt om te flirten. Niet iedereen puilt dan even zeer uit van het zelfvertrouwen, slechts vijftien procent bestempelt zichzelf als ware casanova, maar een ruime meerderheid waagt er een glimlach aan.

Place to be
In welk land kun je het beste aan het flirten slaan? Singles geven zichzelf de meeste kans van slagen aan de Middellandse Zee (52 procent). Het hoge noorden hoeft zich minder in te stellen op liefdezoekende singles. Slechts twee procent van de vrouwen en negen procent van de single mannen verwachten in Scandinavië een vakantieliefde te scoren.

Hoewel het merendeel de liefde op vakantie niet uit de weggaat, blijkt uit het onderzoek van Lexa dat slechts weinig singles alleen op vakantie gaan (7 procent). De meesten gaan met vrienden (72 procent), familie (12 procent) of een groepsreis (10 procent).

Zie ook: 10 tips voor het kiezen van de juiste groepsreis

Lees ook:Relatieplanet komt met reizen voor singles
Lees ook:Singles reizen steeds vaker in het najaar
Lees ook:32% van de stellen heeft meer seks op vakantie
Lees ook:Mannen kopen vaker reizen online dan vrouwen
Lees ook:Vrouw bepaalt vakantiebestemming

Geen reacties // Reageer