Vluchten op Schiphol vertraagd, chaos in Duitsland en Frankrijk door sneeuw

schipholHet winterweer houdt Europa in zijn greep. De luchtvaart ondervindt veel hinder van de sneeuw. Op Schiphol gaat het nog redelijk goed met de vluchten, maar passagiers moeten rekening houden met vertragingen. Het advies luidt goed de actuele aankomst en vertrektijden in de gaten te houden via Schiphol.nl. Vooral aankomende vluchten uit Duitsland en Frankrijk zijn geannuleerd, Dit ligt vooral aan de situatie op de luchthavens in deze landen.

 

Frankfurt

Op de grootste luchthaven van Duitsland, Frankfurt, zijn sinds gisteravond meer dan 150 vluchten geannuleerd door de sneeuw, de harde wind en slecht zicht. Op andere Duitse vliegvelden zijn geen vluchten geschrapt, maar wel vertraagd.

 

Parijs

De luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs verwacht dat een kwart van alle vluchten moet worden geannuleerd.

De luchthaven van Toulouse is gesloten, nadat er tot 10 centimeter sneeuw was gevallen. Vroeg in de middag zouden vliegtuigen er weer kunnen opstijgen en landen.

 

Brussel

Op vliegveld Zaventem in Brussel heeft men beperkt last van het winterweer. Er is tijdelijk een baan gesloten om sneeuw te ruimen. Daardoor moeten enkele vluchten geschrapt worden. Op de luchthavens van Zaventem, Charleroi en Luik wordt dit weekend extra personeel ingezet om sneeuw te ruimen van de start- en landingsbanen. Toch dreigt het winterweer vertragingen te veroorzaken in het luchtverkeer.

Lees ook:Sneeuw zorgt voor record aantal vlucht annuleringen op luchthaven Frankfurt
Lees ook:Chaos op Schiphol, veel vluchten vertraagd of geannuleerd
Lees ook:Ingesneeuwde Duitse reizigers gered
Lees ook:Europa en Noord Amerika in de problemen door sneeuw!
Lees ook:Sneeuw vertraagt vluchten op Parijse luchthavens

Geen reacties // Reageer