Europa en Noord Amerika in de problemen door sneeuw!

SneeuwNiet alleen in Nederland is het een complete chaos door de sneeuw. Hier in Nederland is sinds 1979 niet zo veel sneeuw gevallen, maar ook in de rest van Europa zijn records gebroken. Ook het Noord oosten van de Verenigde Staten heeft te kampen met hevige sneeuwstormen. Op sommige plekken is een ijslaag van 60 centimeter gevallen, waardoor o.a. in Washington DC de scholen niet open konden.

 

Op beide continenten zijn veel vluchten gecancelled. Vanaf Schiphol zijn veel vluchten vertraagd of geannuleerd. Dit zijn met name de vluchten naar luchthavens waar ook problemen met de sneeuw zijn. Ook de vluchten vanuit Europa naar de oostkust van de VS ondervinden veel problemen en worden vaak geannuleerd. Naast de luchtvaart ondervindt ook het overige verkeer veel hinder. Wegen zijn gesloten en de treinen rijden niet of nauwelijks. Van de Balkan tot Groot Brittannië, van de Oekraïne tot Spanje, alles is wit en het is een grote chaos.

In Moskou is vandaag de meeste sneeuw gevallen sinds 100 jaar, wat een totale verkeerschaos leidde. Er stond meer dan 1700 kilometer file.

In ons buurland Duitsland zijn net zoals op Schiphol problemen in het vliegverkeer. Op de luchthaven van Frankfurt zijn meer dan 40 vluchten geannuleerd. Düsseldorf Airport ging zelfs voor 12 uur dicht, waardoor 8 tot 10.000 passagiers gestrand zijn afgelopen zondag.

In de Oekraïne is het treinverkeer totaal ontregelt en zijn vele wegen geblokkeerd door de sneeuw. De ergste sneeuwstormen zijn gemeten in Odessa, Luhansk, and Mykolaiv, waar meer dan 30 centimeter sneeuw gevallen is en temperaturen van -18 graden gemeten worden.

Ook in Spanje zijn problemen. De stad is bedolven onder een dikke laag sneeuw en op de luchthaven zijn twee landingsbanen gesloten waardoor de meeste vluchten tussen Amsterdam en Madrid gecancelled zijn.

Ook in Italië zijn problemen. Ook hier uitval van treinen. Ook in het midden van Italië is het koud en wit. De Balkan landen zijn eveneens zwaar getroffen. Op een snelweg in het oosten van Servië moesten zo’n 50 inzittenden uit hun auto’s bevrijd worden nadat ze ingesneeuwd geraakt waren. In Kroatië is het toch al niet al te beste spoornetwerk kapot. In Bulgarije zijn 130 steden en dorpen zonder stroom komen te zitten dankzij de sneeuw.

Vanaf vrijdag wordt de oostkust van de VS getroffen door een storm. Deze begon in Florida met hevige regenval en trok verder naar Washington, gevold door Philadelphia, New York en Boston. Zeker vijf mensen zijn omgekomen in het verkeer, wat totaal plat ligt.

In Washington werd ook een record sneeuwval gebroken. Er viel meer dan 40 centimeter. Sinds 1971 was er niet meer zoveel sneeuw in een korte tijd gevallen. In Philadelphia viel 54 centimeter sneeuw.

Ook in Noord Amerika kunnen veel mensen niet naar het werk komen. Medewerkers van de overheid die niet per se nodig zijn moesten verplicht een vrije dag nemen vandaag. Verwacht wordt dat de problemen tot vrijdag blijven bestaan.

Lees ook:Vluchten op Schiphol vertraagd, chaos in Duitsland en Frankrijk door sneeuw
Lees ook:Sneeuwstom in Amerika legt Washington plat; 100.000 mensen zonder elektriciteit
Lees ook:Chaos in Rome door uitzonderlijk veel sneeuw
Lees ook:Sneeuw doet vliegvelden in Engeland sluiten
Lees ook:Sneeuw zorgt voor chaos in Europa. Luchthaven Boedapest dicht

Geen reacties // Reageer