Onderzoek naar beveiliging op Schiphol na nieuwe undercover actie Alberto Stegeman

schiphol_alberto_stegemanDat een terrorist als de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab via Schiphol naar de VS vliegt blijkt niet zo raar te zijn. De beveiliging op Schiphol blijkt alweer lek te zijn. Met een beetje creativiteit kun je gemakkelijk een bom het vliegtuig in smokkelen. Dat bewees onderzoeksjournalist Alberto Stegeman gisteren in de uitzendingen van Undercover in Nederland maar weer eens.

 

Luchthaven Schiphol heeft vandaag aangekondigd dat het opnieuw de beveiligingsprocedures tegen het licht gaat houden. Dat heeft een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) vanmiddag gemeld. Stegeman liet in het programma zien dat het nog altijd vrij eenvoudig is om op de luchthaven springstof aan boord van vliegtuigen te brengen. Het lek zit in het systeem van belastingvrij winkelen en het ‘sealen’ van daar gekochte drank.

Het veiligheidslek op Schiphol brengt ook andere luchthavens in de wereld in verlegenheid, zoals de luchthaven Heathrow van Londen. De ‘nepfles’ kwam door de controle op Heathrow, omdat deze voorzien was van een verzegelde verpakking en aankoopbon van Schiphol.

De veiligheidsmaatregelen op Schiphol kwamen eind december ook al in opspraak, na de mislukte aanslag tijdens een vlucht van Amsterdam naar Detroit. De Nigeriaanse dader probeerde toen een poederachtige substantie tot ontploffing te brengen. Naar aanleiding van die gebeurtenissen scherpte Schiphol haar veiligheidsmaatregelen verder aan. Zo werden er bodyscanners ingezet voor passagiers die naar de Verenigde Staten vliegen.

Een medewerker van Undercover in Nederland wist al eens eerder Schiphol binnen te dringen. Vermomd als platformmedewerker kon hij drie maanden lang ongestoord op alle kwetsbare locaties komen, en wist uiteindelijk ook een nepbom in de laadruimte van een passagiersvliegtuig te leggen.

Lees ook:Undercover legt nepbom in laadruim vliegtuig
Lees ook:KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv
Lees ook:Britse journalist neemt injectiespuit mee op vlucht vanaf Schiphol
Lees ook:Weer lek in beveliging Schiphol
Lees ook:pissende Duitse toerist overvallen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Onderzoek naar beveiliging op Schiphol na nieuwe undercover actie Alberto Stegeman

  1. Pingback: Weer lek in beveliging Schiphol | Travel