Weer lek in beveliging Schiphol

schiphol02De veiligheid van Schiphol ligt onder een vergrootglas sinds de Nigeriaan Umar Daruk Abdulmuttalab via Schiphol een bom aan boord kreeg op het toestel van Northwest Airlines. Na Alberto Stegeman ontdekte Indy coureur Junior Straus een nieuw lek in het veiligheidssysteem van Schiphol. Hij tipte de redactie van Spits en die namen de proef op de som.

 

Strous zegt dat mensen die iets zijn vergeten in een vliegtuig, zonder controle mogen terugkeren naar het toestel. Die zijn dan in de terminal geweest waar mensen met ongecheckte bagage rondlopen. Met een wisseltruc zou iemand dan een bom aan boord van vliegtuig kunnen brengen. Spits nam de proef op de som. Een redacteur slaagde er met een smoes inderdaad in om terug te keren naar het vliegtuig waarmee hij zojuist was geland.

Schiphol ontkent het bestaan van het veiligheidslek; voor vertrek worden alle vliegtuigen extra gecontroleerd. Ook meldt de luchthaven dat Schiphol voldoet aan alle internationale eisen en dat een 100% waterdichte beveiliging een illusie is.

Lees ook:Arkefly maakt noodlanding na bommelding
Lees ook:Transavia vliegtuig keert terug nadat staart de startbaan heeft geraakt
Lees ook:Betalen om te pissen bij RyanAir
Lees ook:Gefrustreerde passagiers doen valse bommelding
Lees ook:Vliegtuig Corendon raakt van de baan op Schiphol

Geen reacties // Reageer