VS ontkomt aan nieuwe aanslagen

emirates verdachte pakketjesIn de Verenigde Staten zijn er minstens twee terreuraanslagen verijdeld. Op vrachtvliegtuigen vanuit Jemen zijn verdachte pakjes onderschept die explosieven bevatten.

Vrijdag werd in de VS terreuralarm afgekondigd. In Groot-Brittannië en Dubai werden namelijk verdachte pakketten onderschept op twee vrachtvliegtuigen. Ook in het Amerikaanse Philadelphia en New York werden twee UPS-vliegtuigen aan de grond gehouden. Een passagierstoestel van de Arabische maatschappij Emirates werd onderschept en moest landen in New York.

In de pakjes werden een printer en een inktpatroon gevonden met een ontstekingsmechanisme. Bovendien bevatten ze het explosieve materiaal pentriet. De pakketten waren bestemd voor joodse synagogen in Chicago en werden vanuit Jemen verzonden. Wellicht gaat het om een aanslag van de terroristische groepering AQAP (Al Qaeda in the Arabian Peninsula), vooral actief in Jemen.

Ook in december vorig jaar werd er vanuit Jemen een mislukte aanslag ondernomen. Een man uit Nigeria wilde een vliegtuig op weg naar Detroit laten ontploffen. Hij had pentriet bij zich en werkte voor AQAP. De aanslag werd verijdeld door de Nederlander Jasper Schuringa.

Lees ook:Visum voor Jemen niet meer aan de grens te krijgen
Lees ook:Piraten maken dodelijk einde aan wereldreis Frans echtpaar
Lees ook:Nederlander doodgestoken in Finland
Lees ook:Abdulmutallab : 20 terroristen staan klaar om vliegtuigen op te blazen
Lees ook:Jasper Schuringa is de held van 2009 – uitslag poll

Geen reacties // Reageer