Opnieuw problemen aanbieder Turkije reizen

Voor de zevende keer dit jaar is een aanbieder van Turkije-reizen in de problemen geraakt.

Woensdag maakte de Stichting Garantiefonds Reisgelden bekend dat het bedrijf Angel Tours uit Rotterdam geschrapt is als deelnemer omdat het bedrijf een wanprestatie levert.

bron: www.nu.nl

Tientallen klanten van Angel Tours meldden zich de afgelopen dagen bij de SGR omdat ze uit hun hotel waren gezet of omdat hun terugvlucht naar Nederland was geannuleerd. De eigenaar is onbereikbaar voor de SGR.

Via de eigen website biedt Angel Tours woensdag nog altijd reizen naar Turkije aan onder de slogan 'Goed geregeld op vakantie'. Met geen woord wordt gerept over de problemen en het SGR-logo prijkt nog gewoon op de website.

"We hebben één keer telefonisch contact weten te krijgen met de directeur van het bedrijf", zegt SGR-directeur Piet-Hein Debets. "Hij kon niets zeggen en sindsdien hebben we geen contact meer kunnen krijgen. Daarop hebben we het deelnemerschap eenzijdig beëindigd."

Gedupeerde reizigers krijgen van SGR het advies om zelf een ticket voor de retourvlucht en/of hotel te boeken en vervolgens de kosten te declareren bij het fonds. Als mensen kunnen aantonen dat ze hun reis boekten bij Angel Tours, krijgen ze hun geld terug.

Het is voor de SGR onmogelijk om zelf actie te ondernemen en gedupeerde klanten te helpen met hotelaccommodatie en vluchten. Angel Tours heeft namelijk geen klantgegevens overgedragen aan het fonds. "We tasten volledig in het duister, weten niet eens om hoeveel mensen het gaat en waar ze zitten", aldus Debets.

Lees ook:Isropa Reizen vraagt uitstel van betaling aan
Lees ook:Saoedische prinses verlaat hotel zonder te betalen
Lees ook:Gasten Waldorf Hotel mogen gestolen spullen zonder consequenties terugbrengen
Lees ook:Mogelijk moeten reizigers weer premie gaan betalen aan het SGR
Lees ook:Thomas Cook en TUI geven gratis brandstof prijsgarantie

Geen reacties // Reageer