Eurocontrol: geen enkele Europese luchthaven in de No Fly Zone

Geen enkele luchthaven van de Europese Unie bevindt zich in de no fly-zone die Eurocontrol sinds vandaag heeft ingesteld. Dat heeft de Europese dienst voor luchtvaartveiligheid gezegd. De no fly-zone is gisteren overeengekomen door de Europese ministers van Transport. Het is een veiligheidsmaatregel die de vliegtuigen en hun passagiers moet beschermen tegen de aswolk van vulkaan Eyjafjallajökull.

noflyzonemap

De zone waarin niet gevlogen mag worden, strekt zich uit over het noorden van het Britse luchtruim en over een deel van het Ierse, zei een woordvoerder van Eurocontrol. Maar geen enkele luchthaven van een van die twee landen bevindt zich in die zone.

Een andere no fly-zone bevindt zich boven de Atlantische oceaan. Hij strekt zich uit van Midden-Spanje, over Groenland, tot bijna in Canada. Het vliegverbod geldt tot op een hoogte van 20.000 voet. Tot daar is de aanwezigheid van vulkaanas tien keer groter dan normaal, daarboven is dat veel minder. Boven de Atlantische Oceaan mogen vliegtuigen over de no fly-zone heen vliegen.

Lees ook:Aswolk zorgt voor vertragingen in de luchtvaart
Lees ook:Luchtruim Groot Brittannië vanavond open. Nog maar een kleine No Fly Zone.
Lees ook:Europees luchtverkeer weer vrijwel normaal na nieuwe aswolk
Lees ook:Vliegverkeer Schiphol vanaf morgen 08.00 geleidelijk hervat
Lees ook:Eurocontrol: ook morgen geen vliegverkeer mogelijk

Geen reacties // Reageer