Massale run op vluchten naar Johannesburg voor WK finale. Hoe kom je aan vliegtickets?

soccer city 1De oranjekoorts is niet echt losgebarsten. Nederlanders zijn massaal op zoek naar vliegtickets naar Johannesburg. In het Soccer City stadion speelt Nederland zondag om 20.30 uur de WK finale.

Ook ik was vandaag heel druk om vliegtickets naar Johannesburg te boeken. Niet voor mezelf (helaas), maar voor de Radio DJ’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van de Coen & Sander Show (3FM). Onze zoektocht begon vanmorgen om 10 uur en om 18.00 uur hadden we eindelijk succes. Coen & sander vliegen morgen naar Johannesburg en gaan vanaf vrijdag uitzenden vanuit Zuid Afrika op 3 FM (Vrijdag tussen 16.00 en 19.00 uur, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 15.00 uur).

De medewerkers van elke luchtvaartmaatschappij die ik vandaag belde begonnen direct te lachen toen ik de vraag stelde of ze nog tickets hadden naar Johannesburg. “Niks nada noppes. Kansloze missie” kreeg ik vooral te horen. Maar op een creatieve manier is het ons toch gelukt.

Wil jij nog naar het WK voetbal?

KLM en Air France samen vier extra vluchten in, waarvan één vanaf het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Dat betekent dat ruim duizend extra Oranje supporters nog de kans krijgen om de finalewedstrijd te bezoeken. Deze vluchten waren in no time uitverkocht. Ook Kras biedt een extra vlucht aan naar Johannesburg, maar was vanmorgen om 10.00 uur al volgeboekt.

De KNVB heeft bij de FIFA gevraagd om extra toegangskaarten. Pas morgen zal er meer duidelijkheid komen of er extra toegangskaarten voor de finale beschikbaar komen. OAD en KLM denken 1500 tot 2000 reizigers te kunnen vervoeren, maar er zijn inmiddels ruim 5000 aanvragen binnengekomen.

Een mogelijkheid die nog wel beschikbaar is, is een vlucht boeken via Corendon. Maar daar zitten geen toegangskaarten voor de wedstrijd bij. Ook accommodatie moet je zelf regelen.

Lees ook:Coen & Sander Show WK tour vanuit Johannesburg
Lees ook:Ook extra vlucht naar Kaapstad als Nederland de halve finale haalt
Lees ook:3FM DJ Coen Swijnenberg start beenruimte-actie tegen KLM
Lees ook:Met Emirates vanaf Amsterdam naar Dubai en bestemmingen in Azië, Afrika en Australie
Lees ook:Extra KLM vlucht naar Zuid Afrika vrijwel volgeboekt

Geen reacties // Reageer