Tip: Goedkoop en toch luxe op vakantie

Strandhut,  photo credit: RisagerGoedkoop op vakantie en toch logeren in een lekker appartement dat van alle gemakken voorzien is. Jaaaa!!! Denk je nu.

Het kan via huizenruil.com. De site-naam verklapt al wat de bedoeling is. Je schrijft je in. Vervolgens poets en boen je je huis tot je een ons weegt, je zet je huis op z’n allerbest op de foto en  je schrijft een wervende tekst. Daarna kan je op zoek gaan naar een huizenbezitter in het land van jouw dromen om voor een aantal dagen of weken van huis te ruilen. 

De site heeft al meer dan 29.000 leden in 130 landen, dus er zijn mogelijkheden genoeg. Weekje New York, of een paar dagen Rome…Het ligt allemaal in  handbereik, ook voor mensen met een kleine portemonnee.

Een tijd geleden heeft er ook een reportage in een dagblad gestaan met Nederlanders die dit al vaker hebben gedaan. Ook zij waren enkel positief: totaal geen horrorverhalen of andere vervelende problemen.

Het goede nieuws is ook dat je als lid voortaan verzekerd bent voor eventuele schade. denk aan: tickets van een geannuleerde vlucht, de kosten van huurauto’s, hotelovernachtingen en schade aan andermans bezittingen.

Creative Commons License photo credit: Risager

Lees ook:Veel Europeanen willen in 2014 vaker op vakantie
Lees ook:Nederlandse toerist schaamt zich voor soortgenoot
Lees ook:Stapelbedden in het vliegtuig
Lees ook:Voor het leven van minstens 9 Nederlanders wordt gevreesd – Update aardbeving Haiti
Lees ook:Zes toeristen busongeval Turkije weer terug in Nederland

Geen reacties // Reageer