De vakantie – relatietest. Hoe blijf je bij elkaar?

De zomer staat weer voor de deur, tijd voor vakantie. Lekker met z'n tweetjes onder een palmboom en genieten van die mooie zonsondergang. Romantisch hoor! Maar met je vriend/vriendin op vakantie gaan betekent ook dat je relatie flink op de proef gesteld wordt. Zeker als je elkaar nog niet zo lang kent en/of nog niet samenwoont. Samen het avontuur aangaan betekent ook dat je de dagelijkse gewoontes achter je laat. Ineens zit je de hele dag op elkaars lip, wat kan leiden tot allerlei ergernissen. Hij laat zijn sokken overal slingeren, zij doet er uren over om zich op te maken, zij wil lekker op het strand liggen, hij wil gaan surfen, hij vindt dat zij niet kan kaartlezen. Talloze relaties gaan tijdens of na de vakantie uit. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom hebben we 10 factoren voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen de vakantie met je vriend/vriendin leuk te houden. Een vakantie vergt voorbereiding; inentingen, paspoort, visum, koffer inpakken en afhankelijk van je reisdoel nog meer ‘technische' voorbereidingen. Maar hoe bereid je je relatie voor op de vakantie? Je relatie kan tijdens je reis beter worden, maar ook slechter. Doorstaan jullie de vakantie-relatietest?

 

De 10 factoren die ruzies kunnen veroorzaken tijdens de vakantie: Als je het hier met elkaar van te voren over hebt, voorkomt dat wellicht een hoop ellende.

Verwachtingen: Waar wil je samen naartoe op reis en waarom? Wat zijn je verwachtingen van die vakantie? Wat wil je gaan doen en wat niet? Hebben jullie dezelfde verwachtingen?

Financiën: welke rol speeelt geld tijdens de vakantie? Hoeveel wil je uitgeven aan accommodatie, eten, transport, activiteiten? Zijn jullie het eens over deze uitgaven?

Flexibiliteit: ben je bereid tot het maken van compromissen? Jij wilt wellicht naar een andere bestemming dan je partner of tijdens de vakantie andere dingen doen. De ene wil op het strand liggen en de ander wil een excursie gaan maken. Wat doe je dan?

Teamwork: hoe ga je om met het verdelen van de taken (wie beheert de financiën, wie regelt het hotel etc) ? Wie hakt ere en knoop door? Zijn jullie dat samen of is een van jullie dominanter? En accepteren jullie dat dan ook van elkaar?

Ruimte: verwacht je dat jullie alles samen doen of geef je elkaar ook de ruimte om ook eigen dingen te doen?

Sociaal: hoe kijken jullie aan tegen het ontmoeten van nieuwe mensen? Wil je dat of niet?

Stress: hoe gaan jullie beide om met stressfactoren. Reizen naar een onbekende plek levert vaak stressvolle situaties op. Je kunt bijvoorbeeld de weg niet vinden; de man vindt dat de vrouw niet kan kaartlezen. Dat is een cliche, maar hoe gaan jullie met dit soort situaties om?

Voedsel: naar een ander land reizen betekent ook ander voedsel. Wil je juist lokale gerechten eten of kies je voor het ‘veilige' voedsel? Wil je elke avond in een restaurant eten of wil je in je appartement gaan koken? Is eten een onderdeel van de reis (cultuur van het land) of alleen brandstof? Denken jullie daar hetzelfde over?

Tijd: hoe ga je om met tijd? Wil je zoveel mogelijk doen op een dag of wil je ‘laid back' reizen? Wil je lang opblijven/uitgaan of 's ochtends vroeg opstaan zodat je wat aan je dag hebt? Hebben jullie elk een ander idee over tijd of denken jullie er hetzelfde over?

Romantiek: wat versta je onder romantiek? Is dat samen dingen ondernemen (side by side) of face to face (kletsen, wijntje drinken bij kaarslicht etc.)? Hebben jullie verwachtingen qua romatiek tijdens de vakantie of zie je wel wat er gebeurd?

Tot slot. Van de bovengenoemde punten zijn er altijd zaken waar jullie van mening over verschillen of andere verwachtingen over hebben. Dat betekent niet meteen dat jullie niet bij elkaar passen. Zoek een compromis, maar overdrijf het niet. Deze 10 factoren kunnen je helpen bij het voorbereiden van je vakantie samen, maar neem ze niet al te serieus. Er moet tenslotte ook ruimte zijn voor spontaniteit. Ga samen het avontuur aan en maak er een mooie tijd van. Praat met elkaar als je het ergens niet over eens bent, ook tijdens je reis.

Lees ook:Nieuwste trend: zonder je vriend of vriendin op vakantie
Lees ook:Stuur je vrouw op vakantie tijdens het EK
Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie
Lees ook:Reis jezelf jong
Lees ook:32% van de stellen heeft meer seks op vakantie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De vakantie – relatietest. Hoe blijf je bij elkaar?

  1. soto

    ga lekker alleen,never problems

      /  
  2. luxevakantie

    Wat in het buitenland gebeurd blijfg ook meestal in het buitenland he :)

      /  
  3. me

    :)

      /  
  4. Pingback: Niet met vriendje op vakantie willen kost Duitse studente 206.000 Euro | Travel

Comments are closed.